Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

neděle 17. května 2015

Svět knihy 2015

Navštívit Svět knihy, pražský knižní festival, je něco jako povinnost. Chodím na něj každoročně nehledě na další nástrahy (jako je nahromaděné učení). I tento rok jsem vyrazila, i když mě celé moje knihomolské okolí zradilo a musela jsme vyrazit sama. Ale co - s knihami nejste nikdy sami, že. A na Světu knihy už vůbec ne, vzhledem k tomu, jak velkou návštěvnost má.



Jedno důležité zjištění letošního ročníku: vyrazit až v neděli dopoledne, poslední den veletrhu, není úplně špatné. Tedy hlavně pokud vám nejde o doprovodné akce a autogramiády. V neděli bylo otevřeno jen do 16 hodin a možná kvůli tomu nebyl na Výstavišti takový nával, na jaký jsem zvyklá ze svých sobotních návštěv v předchozích letech.

Svět knihy nezklamal: nabídl stánky všech nakladatelství a vydavatelství, která mě zajímají, a hodně z nich mělo příznivé ceny. 



A co jsem "ulovila"? Procvičila jsem se v sebeovládání (naštěstí už jsem začala být dost vybíravá, co se knih týče) a kromě hromady katalogů jsem si přinesla jenom dvě knížky. Na první pohled jsem se zamilovala do knihy od Pasi Ilmari Jaaskelainena Literární spolek Laury Sněžné (tváří se to jako absurdní příběh o tajemném knižním spolku): tuhle knížku si přečtu za odměnu po zkouškách, už se na ni těším. A pak jsem si koupila jednu odbornou, Co se chce říct mluvením od Pierra Bourdieu (spojení lingvistiky a sociologie je pro mě úplně ideální).


Takže zase za rok :)



Navštívili jste Svět knihy? Jak se vám líbil? Co jste si koupili?




5 komentářů:

  1. Literární spolek Laury Sněžné jsem si koupila tento týden v pondělí, zatím jsem jen tak zběžně přečetla první dvě strany, pak si tu o tom popovídáme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Jsem zvědavá, jestli se shodneme na hodnocení :)
      Já se tedy k té knížce dostanu nejspíš až v červenci, plánuju teď být zodpovědná hodná holka a učit se :P

      Vymazat
  2. Buď pilná a zodpovědná, kniha neuteče :) Ještě nevím, kdy se k ní dostanu, možná také tak :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Literární spolek vypadá vážně lákavě... Zato Bourdieho klidně ještě nějakou tu chvilku neuvidím :D A vyrazit v neděli je rozhodně dobrá volba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, myslím, že ti s Bourdieuem věřím :D (Pardon, ale jeho jméno je peklo na skloňování!)

      Vymazat