Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

středa 23. září 2015

Literary Starbucks: Když postavy a spisovatelé jdou na kafe

Můj největší objev z oblasti fanoušků literatury za poslední dobu: skvělý web Literary Starbucks, který nabízí minipříběhy z kavárny, kterou navštěvují spisovatelé i literární postavy. Velmi vtipné a většinou výstižné čtení, které by vám nemělo uniknout!



Spisovatel nebo literární postava vejde do Starbucks a dá si kávu. Na tomto krátkém a jednoduchém segmentu dokáží autoři webu (Jill Poskanzer, Wilson Josephson, Nora Katz) vystihnout charakterictické znaky postavy, styl psaní i žánr. Jde prostě o skvost, za kterým se určitě skrývá spousta práce, rešerší a přepisování. 


Jediným problémem - který je rozhodně na mé straně - je, že velkou část spisovatelů a děl prostě neznám nebo je nemám načtené, takže pro mě ztrácí smysl. Ale pořád je tu velké množství skvělých příspěvků, u kterých můžete strávil zábavné chvíle.

Tady je pár minipříběhů, které mě zvlášť pobavily:






Mohla bych takhle v příkladech skvělých příběhů pokračovat dál a dál... Ale radši se na web běžte podívat a najděte si svoje oblíbené spisovatele a postavy. Jejich seznam najdete tady.

Literary Starbucks je prostě ráj pro knihomoly! Je to přesně ten nápad, který bych si sama přála dostat - ale vzhledem k tomu, jak dobře jsou jednotlivé příspěvky napsané, to autorům snad i odpustím.

A dobrou zprávou je, že se po roce fungování webu (a tumblru) připravuje i knižní verze, ve které prý budou postavy a autoři dokonce i mluvit mezi sebou. Máme se na co těšit.
Teď ale hurá na web Literary Starbucks!

8 komentářů:

  1. Oooo, to je nádhera, děkuji za upozornění.

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi originální nápad. Stránku jsem předtím neznala, ale teď už ji sledovat začnu. Nejvíce mě pobavila Agatha Christie a káva zmizelá na sedm dní, ale všechny, které jsi vybrala, mají něco do sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě kdyby to bylo v češtině :D.

    OdpovědětVymazat
  4. To mě pobavilo :) Ale víc jich asi číst nebudu, ono se to okouká a je to celkem předvídatelné, když ty autory nebo postavy znáš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu předvídatelné to asi je, ano. Ale baví mě, když někdo dokáže na tak malé ploše tak dobře vystihnout několikasetstránkové knihy, styl i obsah :)

      Vymazat