Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

čtvrtek 8. října 2015

Škola začala. A blogování vázne

Všimli jste si, že na spoustě knižních blogů najednou přestaly přibývat nové články? Alespoň na těch, které vedou vysokoškoláci. Důvod je jasný: nový akademický rok je tady a všichni jsme z toho tak nějak v šoku. Ve vzduchu visí snaha vzpomenout si, jak že jsme to dělali, když jsme předchozí léta stíhali školu, brigády i blog. 



Všichni to čekali. Bylo úplně jasné, že začátek školy musí přijít. Někteří z nás se i těšili - zase jednou pořádný životní rytmus a smysluplná činnost, že. Ale ty tři čtyři měsíce prázdnin se na nás podepsaly. Alespoň na mě. Nezvyk je to pořádný.

Ale ano, začínám si vzpomínat na svůj školní rytmus. Už brzo se to srovná (tento článek budiž toho důkazem).

Nebudu vám tu ovšem slibovat žádné záplavy recenzí na hluboké beletristické počiny. Když se podívám na seznam článků z minulého roku, je mi jasné, že se zase vrátím k psaní "o tom, jak se čtou knihy" spíš než ke skutečným recenzím: že budu zase spíš psát o knihomolství a o všem, co se toho týká. A o filmech a seriálech, protože na ty mám z nějakého důvodu víc síly. A taky ve velkém rozjedu rubriku Knihy bez recenze, ve které vás upozorňuji na zajímavé nebeletristické počiny, ať už ze sociologie (jasně, když ji studuju), nebo z jiných oborů (protože já nejsem nijak vybíravá). Už teď vám můžu slíbit, že příští článek bude o výborné knize Invaze 1968: Ruský pohled editované Josefem Pazderkou. 

Když už jsem u té upřímnosti, musím se tu přiznat, že tento rok bude blog asi opravdu trpět. Čeká mě psaní bakalářky (kterou jsem si z nějakého důvodu - tedy proto, že jsem to prostě - naplánovala dost složitě). Taky státnice a přijímačky na magisterské studium. Takže ne, neslibuju žádné zázraky.

Na druhou stranu vím, že se z tohoto blogu stala moje nejoblíbenější odpočinková činnost (hned po čtení, zírání na filmy a vysedávání v kavárnách s kamarády: znáte to, ta hrozná pražská kavárna...). Což znamená, že se tu každopádně čas od času nějaké ty články objeví. Doufám, že se mnou budete mít trpělivost a dáte šanci Knihám bez recenze (které tu obecně nejsou moc čtené, ale já si na nich přesto trvám!).

Teď mám pocit, že bych tento článek měla zakončit nějak optimisticky. 
Takže všem studentům přeju hodně úspěchu při studiu a co nejvíc času na knihy (a cokoliv dalšího, co je vaším koníčkem). A všem ostatním přeji, aby s námi měli hodně trpělivosti. 
Amen.
 

6 komentářů:

  1. Je to pravda, vážně je teď v říjnu na plno blozích nějaké ticho! Ani já jsem se taky zrovna nepřetrhla, abych přidala něco nového. Tak uvidíme, jak to půjde. Jsem zvědavá na Knihy bez recenze z jiného než tvého oboru! :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzo se to určitě usadí a blogeři se zase připomenou.
      Tak jo, budu se snažit tě nezklamat! :D Rozhodně tu teď bude chvíli dominovat historie (moderní dějiny), tak doufám, že se ti tím zavděčím ;)

      Vymazat
  2. Hodně zdaru, věřím, že zvládneš vše. Tím víc si my, Tví čtenáři, budeme vážit nových příspěvků.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem v úplně stejné situaci jako ty (třetí ročník, bakalářka, státnice, přijímačky na magistra), takže ti naprosto rozumím. :D Držím palce se školou a nezapomeň si najít nějaký ten čas na oddech, nebo se z toho zblázníš. :) Na každý nový článek si ráda počkám a vsadím se, že nebudu jediná.

    OdpovědětVymazat