Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

neděle 22. března 2015

První trailer na Paper Towns

Máte rádi příběhy Johna Greena? Líbil se vám film The Fault in Our Stars (Hvězdy nám nepřály)? V tom případě se určitě těšíte na filmovou adaptaci Paper Towns (Papírová města), která bude mít premiéru v létě. Konečně se můžeme podívat na první trailer.



Paper Towns můžeme označit za neobvyklou teenagerskou lovestory
. Pokud jste si z filmu The Fault in Our Stars odnesli představu Johna Greena jako sentimentálního vypravěče, tenhle příběh vám názor upraví. Nebo by alespoň měl, pokud se filmaři drží předlohy, což je dost pravděpodobné, protože John Green si svoje příběhy naštěstí hlídá.
A o čem to tedy bude? Ve zkratce: Quentin je zamilovaný do své energické, nepředvídatelné sousedky Margo, která jednoho dne zmizí. On se ji s přáteli vydává hledat, přičemž sleduje stopy, které mu zanechala. Zábava je zaručena, stejně jako poutavé myšlenky "za" příběhem, ale žádnou velkou lásku "až do skonání věků" nečekejte: spíš velmi dobře postavený příběh o dospívání a hledání sebe sama.
Paper Towns bychom mohli shrnout jako odpověď na to, jak by pokračoval vztah v Greenově nejzásadnější knize Looking for Alaska (Hledání Aljašky), kdyby tento vztah pokračovat mohl. (Ano, píšu takhle neobratně a tajemně, protože nechci spoilerovat). Je tedy trochu zvláštní, že nenatočili nejdřív Looking for Alaska, na které si Green nakonec udělal jméno jako spisovatel - ale asi je to nakonec jedno, tyhle dva příběhy si stejně budou spojovat jenom fanoušci.

A teď už konečně trailer:


Bohužel jde o trailer v otravném stylu "celá zápletka ve třech minutách". Tak nějak jsem měla pocit, že od této otravné šablony už filmaři ustupují, ale očividně tomu tak není u příběhů s přívlastky "pro teenagery" a "romantika". Škoda, v kině příliš překvapeni nebudeme. 
Zase ale musím říct, že postava Margo dost odpovídá mým představám, stejně jako celková atmosféra. A Nat Wolff ukázal svůj herecký talent v The Fault in Our Stars, kde hrál Isaaca. A je pravda, na tom příběhu se snad ani nedá nic pokazit...

Takže ano, už se těším na léto.



Četli jste Paper Towns? Jak se vám líbí trailer? 


Zdroje obrázků: http://www.popsugar.com/entertainment/Paper-Towns-Movie-Poster-37066769
http://bookfandoms.com/paper-towns-movie-pics/

2 komentáře:

  1. Ach jo, taky nemám ráda trailery, kde se ukáže víceméně všechno. To je jako ty anotace, ve kterých je popsán děj minimálně do půlky knížky. Grrr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to smutné... Nechápu, proč ten film takhle dobrovolně předem zabíjejí :-/

      Vymazat