Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

čtvrtek 29. října 2015

Nový projekt: TOP 5


S bloggerkou madlenkou (z blogu I NEED STORIES TO LIVE) jsme se jednoho krásného dne - po několikahodinovém sezení v kavárně a diskutování o knihách, seriálech a blozích - rozhodly oživit naše blogy sérií článků na společná témata. Jelikož nemáme zas takovou fantazii, budou to články ve stylu seznamů „TOP 5“. A protože to s tou fantazií není zas tak strašné, témata „TOP 5“ budou netradiční, obskurní a někdy možná i ironická.



Články TOP 5, TOP 10 a podobně jsou, aspoň na první pohled, trochu kontroverzní. Někdo je bere jako ztrátu času: zbytečné, grafomanské zaplňování blogů. Někomu to připadá jako zábavné odlehčení a možná připomenutí příběhů v jiném světle. S madlenkou patříme spíš ke druhé skupině. (A kromě toho doopravdy jsme trochu grafomanky - hlavně teda já - a opravdu chceme mít o čem psát.)

Od teď se budeme snažit přinášet vždy jednou za čas články TOP 5, ve kterých budou často vedle sebe knižní i filmové (nebo seriálové) příběhy. Nejsme knižní snobi - jde  nám prostě o příběhy, které nás baví a oslovují.
Ano, ano! Samozřejmě, že se můžete zapojit na svém blogu nebo klidně jenom v komentářích pod články. A můžete s tím začít hned teď. Naše první tři témata budou: 

  1.  TOP 5 vedlejších postav, které jsme měli radši než ty hlavní.
  2.  TOP 5 příběhů, které nepotřebovaly pokračování/ měly skončit dřív.
  3.  TOP 5 knižních obálek, které byly lepší než jejich obsah.


Už brzy se můžete těšit na první článek, ve kterém se rozepíšeme o vedlejších postavách. Doufáme, že se zapojíte - nebo že si aspoň naše TOP 5 články rádi přečtete.

2 komentáře:

  1. OK. Věděla vych o pár obálkách, které nevystihují obsah. Chudla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se, že mi dáš tipy. Řekla bych, že do této oblasti by se prostě dala zařadit celá červená knihovna :D Ale jestli jsou ty obálky lepší než obsah, to nedokážu posoudit (doufám, že ne).

      Vymazat