Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

čtvrtek 9. října 2014

Seriály, knihy a nedostatek času

Nějakou dobu jsem se neozvala - a tenhle článek píšu hlavně proto, abych to tu zase rozhýbala. Protože, přiznejme si to - se začátke nového akademického roku se priority nás studentů posouvají od věcí, jako jsou knihy a seriály, k mnohem přízemnějším záležitostem. Sestavit si nějak rozumně rozvrh (to se mi nepovedlo), zvyknout si na nový režim (zatím selhávám) a hlavně zachovat klid, i když byste u poloviny předmětů radši předstírali, že neexistují. 


Takže, dneska přináším pár poznámek o tom, co se okolo mě děje a co by mohlo spadat do kolonky "kultura":

1) Koupila jsem si Morantologii od Catlin Moran. Ještě jsem ji nezačala číst (čeká na horší časy - což definuju jako dobu, kdy mi ta statistika a metodologie přerostou přes hlavu a budu nutně potřebovat virtuálně mluvit s někým normálním). Dlouho jsem váhala, jestli si mám Morantologii koupit, nebo ji sehnat v knihovně. Pak jsem se ale jednou dostala do příšerné deprese, když jsem se v obchoďáku snažila sehnat něco na sebe, a knihkupectví je nejlepším lékem na deprese. Knižní trh vyloženě těží z mojí anti-nakupovací a anti-módní povahy.

2) Viděla jsme další díl seriálu Gotham (já vím, už vyšel i třetí, ale na ten zatím nemám čas). A musím říct, že druhý díl vypadá mnohem líp než ten první. Možná to bude tím, že jsem snížila svá očekávání. Nebo je prostě lepší. Uvolněnější. Bez tolika klišé keců, které jsem minule kritizovala. Můj virtuální vzkaz pro tvůrce: Buďte v klidu, diváckou základnu máte jistou už kvůli samotnému tématu, můžete si dovolit pokusy o originalitu! Vážně doufám, že bude vzestupná tendence kvality pokračovat. A začala jsem fandit Catwoman!


3) Sleduju seriály na ČT. Já vím, je divné říct to nahlas, ale poslední dobou Čestá televize boduje (tedy v oblasti původních seriálů). Neviditelní jsou vtipní způsobem, který není trapný. Život a doba soudce A.K. je sice dost statický, pomalý seriál, ale herec v hlavní roli to vyvažuje, takže jsem spokojená.

4) Probíhá výstava Návštěva u Karla Čapka. A já jsem na ní ještě nebyla. Shame on me! 
Jestli jste ji někdo navštívil, dejte vědět, zda stojí za to!


Takže, pro tuto chvíli kultuře zdar a pevné nervy všem studentům!

Zdroje obrázků: http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/nakladatelstvi/ostatni/968
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=108108

2 komentáře:

  1. Pobavil mě bod 1 :D Já taky chodím pro lepší náladu do knihkupectví, ale málokdy si něco doopravdy koupím, spíš jen listuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky většinou jenom listuju, byla to moc velká krizovka :D Ale máme naprosto opačný přístup k nakupování oblečení, řekla bych :D

      Vymazat