Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

pátek 26. prosince 2014

Nový vlogový seriál The March Family Letters je tu!

Všichni fanoušci a fanynky vlogových seriálů pozor! Startuje nový seriál na motivy slavné knihy Malé ženy od Louisy May Alcott.



Formát vlogového seriálu už jsem představovala (například zde, v recenzi na seriál Emma Approved), tak jen krátce: jde o seriály ve vlogových příspěvcích, které mají délku okolo pěti minut na díl. Stalo se pravidlem, že převádí klasická knižní témata do současného světa: Pemberley Digital, které s těmito seriály přišlo (ale The Marck Family Letters nejsou z jeho dílny), má za sebou adaptace knih od Jane Austen (nejúspěšnější Lizze Bennet Diaries podle Pýchy a předsudku, Emma Approved podle Emmy, Sanditon) nebo adaptaci Frankensteina pod názvem Frankenstein M.D. Vlogový formát je zajímavý zvláštní dynamikou děje (děj se musí posunout za pět minut!), ale omezenými prostorovými možnostmi (většinou se vše odehrává před kamerou v pokoji hrdiny nebo třeba v kanceláři). I herecké výkony jsou tudíž specifické - velmi expresivní, nahrazující jakékoliv další vizuální dojmy. A pokud se vám bude seriál líbit, můžete začít sledovat twitterové účty hlavních postav (já už jsem začala!).

Tak, a teď jsou tu Malé ženy! Nevím, jestli tuto knihu všichni znáte. Odehrává se během občanské války a, přiznejme si to, je občas silně moralistická (taky byla původně napsaná na zakázku, aby měly ženy kvalitní literaturu). Vypráví příběh čtyř sester, které mají na začátku knihy tatínka ve válce a s maminkou žijí v dost skromných poměrech. V průběhu knihy dospívají, později se vdávají. Možná jste viděli filmové zpracování z roku 1994, s Wynonou Ryder jako Jo, Susan Sarandon jako matkou a malou Kirsten Dunst jako Amy. Film i kniha jsou dost naivní, ale to k tomuhle žánru (a k této době) patří.

Jsem zvědavá, jak bude vypadat The March Family Letters. Jak už název napovídá, půjde o dopisy pro maminku (Marmee), které sestry prostřednictvím videí posílají. Navíc zde budou doprovodná videa, která budou natáčet jednotlivé sestry. Z prvního dílu není víc jasné, ale líbí se mi, že jsou zde hned jasně povahově vymezené postavy: energická a svá Jo, tichá Beth, dospělá a pečovatelská Margaret, egocentrická a snad trochu rozmazlená Amy. 

Doufám, že mě tenhle seriál nezklame - a že ho budete sledovat se mnou!
Můžete začít hned prvním, vánočním dílem. 

 
Víc informací i videa najdete na oficiálním webu: http://marchfamilyletters.ca/

Žádné komentáře:

Okomentovat