Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

úterý 20. září 2016

John Green o selhání v psaní knih

Máte rádi Johna Greena? Ať už ano, nebo ne, tady je vážně zajímavý vlog o tom, jaké to je napsat úžasně úspěšnou knihu a dostat se poté do naprostého spisovatelského záseku.


(A já se vám omlouvám za své vlastní selhání napsat další článek. Pravda je, že toho teď mám tolik, že ani nestíhám číst nic, na co bych napsala recenzi. Ovšem věřím, že další článek vyjde v kratším odstupu od toho posledního, než Johnova další kniha od Hvězdy nám nepřály ;))

4 komentáře:

  1. Velmi zajímavé a myslím docela pochopitelné. Když autor zažije tak enormní úspěch, asi není snadné se do psaní znovu naplno ponořit, protože neustále přemýšlí nad tím, jaká jeho další kniha bude. Má určitou zodpovědnost. Takhle bych si třeba já moc přála, aby něco vydala M. L. Stedmanová (autorka knihy Světlo mezi oceány), ale také v rozhovoru uvedla, že není schopná psát kvůli velikému úspěchu předešlé knihy - musí řešit překlady, film apod., takže její situace je vlastně dost podobná té Greenovo :)
    No, nezbývá než doufat, že naši oblíbenci někdy seberou sílu a odvahu vytasit se s něčím novým :)
    Měj se krásně, Leni

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle bylo skvělý, díky, žes to sdílela. A vlastně teď cítím zvláštní obdiv k autorům, kteří jsou schopni vydat knihu každý rok - s vědomím těch tisíců lidí, kteří jim "koukají přes rameno".

    OdpovědětVymazat