Dobrodružné výpravy do světů knih, filmů a seriálů. Bezpečný návrat není zaručen.

úterý 16. června 2015

Až mi skončí zkouškové...

Znáte to: zkoušky, seminárky a kdoví co ještě se na vás valí a vy přemýšlíte hlavně o tom, co všechno budete dělat, až to budete mít za sebou. Přesně v téhle fázi teď jsem. A moje plány jsou velkolepé. Zahrnují spoustu čtení, sledování seriálů a další krásně neužitečné věci.



1. Budu číst beletrii

Už jsem si tu před časem stěžovala, že nemám čas číst beletrii. Bohužel nejde o krátkodobé zaneprázděnění, ale spíš o trvalý fakt. Ale o prázninách se to změní! Zvlášť se těším, ža se dostanu ke knížce Literární spolek Laury Sněžné, kterou jsem si přitáhla ze Světa knihy (a kterou má teď v úschově moje mamka, abych nepodlehla pokušení a nezačala ji číst). A pak se taky snad konečně pustím do Murakamiho knihy Kronika ptáčka na klíček, která mi doma leží už od Vánoc (ostuda!). A ráda bych si (znovu) přečetla něco od Pratchetta. A pokračovala v projektu čtení Peroutky. A snad si přečtu něco dalšího od Johna Greena (pořád jsem nečetla Abundance of Katherines!). A tak dále. Můj seznam je prakticky nekonečný.

2. Zhlédnu seriály od Marvela

Hodně se těším, až budu mít čas na druhou řadu Agents of SHIELD. Mám zprávy o tom, že je to celé hodně napínavé, takže jsem v zájmu zachování produktivity novou sérii nezačala sledovat. Konec první řady byl ovšem skvěle natočený (vzhledem k tomu, o jaký žánr jde), takže se těším na pokračování.
A hlavně, právě teď běží první série Agent Carter! Bude o agentce Peggy Carter, kterou známe z Kapitána Ameriky (ta, do které byl zamilovaný). Tahle schopná dáma bude po válce pracovat s tajné organizaci známé jako SSR - a podle One-shotu to vypadá na dobrou akci, vztahy a samozřejmě nějakou tu lehce feministickou tematiku. Přesně pro mě!


3. Začnu kvalitní seriál

Myslím, že prázdniny jsou dobrou dobou pro to, abych začala sledovat i nějaký ten kvalitnější seriál. Přemýšlím o House of Cards, který mě hodně zajímá (kvůli politice, hercům... a tak dále). Ale ještě uvidím.

4. Zajdu do Národní galerie

Konečně se půjdu podívat do Národní galerie, když ji teď mám jako student zadarmo! Samozřejmě jsem v ní byla v rámci Muzejní noci, ale stihla jsem jenom Kokoshku a jedno patro ve Veletržním paláci. Chtěla bych znovu vidět většinu ze stálých expozic, takže mám co program na několik dnů.

5. Budu nějakou dobu zírat do zdi

Ehm... Je potřeba to komentovat? 

6. A taky budu víc psát na tenhle blog...

 ... nejen o tom, jestli tenhle seznam opravdu uskutečňuju. Slibuju!


Taky máte podobné plány po zkouškovém? Slibujete sami sobě odměny? 
 

Zdroje obrázků:

2 komentáře:

  1. Ach, jak ty mi mluvíš z duše... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Taky velké plány, jo? Držím palce, ať je máš brzo čas realizovat!

      Vymazat